Sushi på mitt sätt (recept)


Du behöver:
Sushiris
Nori-ark
Risvinäger
Valfri fyllning (vi hade avokado och crabsticks)
Bambu-matta
Såhär gör du:
Koka upp riset (har hört att det fungerar med vanligt basmatris också) tills det blir lite överkokt/klibbigt och låt stå i 20-30 minuter så det kallnar. Häll i ungefär en halv matsked risvinäger per okokt deciliter ris och rör om. Lägg upp ett noriark med den blanka sidan neråt på bambumattan och ta sedan på ris över hela arket förutom ungefär 1-2 cm längst ut på kanten. Sedan lägger du på det du vill ha som fyllning, men tänk på att inte lägga på för mycket, för då blir det svårt att "stänga" sushin. Rulla sedan försiktigt ihop detta med hjälp av mattan och tryck sedan lite lätt för att få det att verkligen sitta. Sedan skär du upp sushin i bitar och serverar förslagsvis med soja, wasabi och ingefära.
Lycka till!
xoxo